На Донбасі виявлено новий тип російської техніки – ІМР-3, яка має захист екіпажу на випадок ядерного удару

Волонтери міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm дослідили нові звіти СММ ОБСЄ та звертають увагу читачів на виявлення нового типу російської військової техніки на Донбасі, яка має цікаві характеристики живучості екіпажу на випадок ядерного удару і використовується при наступі. 

7 серпня 2019 року було опубліковано черговий звіт СММ ОБСЄ, який містить інформацію, що надійшла станом на 6 серпня 2019 року. У звіті сказано, що БПЛА СММ дальнього радіусу дії виявив 1 інженерну машину розгородження (ІМР-3) і 14 БМП-1 поблизу н. п. Круглик (65 км на південний захід від Луганська):

В 2017 році на сайті ТРК “Звєзда” вийшла стаття, що ІМР-3 – це російський “термінатор”, якому нібито немає рівних при наступі і екіпаж машини захищений навіть на випадок техногенної катастрофи.

Інженерні машини розгородження

Під час ведення бойових дій виникає потреба забезпечити просування військ по так званих колонних шляхах. Колонний шлях – це вибраний на місцевості напрямок руху (поза дорогами), підготовлений для руху військової колони. Основні роботи при підготовці колонного шляху: позначення марштуру, зменшення кутів спуску та підйому, розчистка шляху від мін, завалів, снігу тощо.

Інженерні машини розгородження належать до групи машин, призначених для прокладання проходів, розчистки завалів і руйнувань під час інженерного забезпечення бойових дій військ. Для виконання цих завдань машини оснащуються бульдозерним, крановим та додатковим (ківш, скребок, бур) обладнанням.

 

Що відомо про ІМР-3

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *