Москаль просить Фіскальну службу терміново втрутитися в ситуацію із затриманням…

Москаль просить Фіскальну службу терміново втрутитися в ситуацію із затриманням 100 тонн метанолу, який загрожує Сєвєродонецьку екологічною катастрофою

Сьогодні (28.04) співробітниками митної служби за оперативною інформацією правоохоронних органів Луганської області були затримані 5 цистерн із метанолом (кожна ємністю по 20 тонн) невідомого походження. Цистерни, які доставлені на митний склад у Сєвєродонецьку, під дією прямого сонячного проміння почали протікати, а, враховуючи той факт, що метанол є отруйною та легкозаймистою речовиною, розгерметизація цистерн може спричинити в мікрорайоні зокрема та місті загалом екологічну катастрофу. Зараз (станом на 15.20) рятувальники поливають цистерни водою з брандспойтів, намагаючись не допустити їх займання. Подальшу долю затриманого метанолу має вирішити митна служба, регіональні представники якої не здійснюють жодних заходів реагування, посилаючись на те, що рішення має бути прийняте в Києві керівництвом Фіскальної служби України завтра.
Керівник Луганської військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль направив термінову телеграму в Державну фіскальну службу України з вимогою невідкладно вжити заходів для вивезення цистерн за межі житлового масиву Сєвєродонецька. Як ідеться в телеграмі, обласний центр та його мешканці не можуть бути заручниками того, що хтось із силовиків, затримавши вантаж сумнівного походження, не знає, що з ним робити далі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *