На Харківщині знешкоджено канал протиправної діяльності

Протягом 11-12 серпня, в ході проведення слідчо-оперативних заходів та реалізації наявних оперативних матеріалів військовослужбовцями Харківського прикордонного загону спільно із співробітниками ГУ ДФС у Харківській області, знешкодженню «контрабандний» канал переміщення через кордон товарів народного споживання та не облікованої реалізації продукції на території Росії, що призвело до ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах.

В ході реалізації наявних матеріалів щодо викриття групи осіб, яка організувала та здійснювала протиправну діяльність з переміщення товарів через кордон з Російською Федерацією на ділянці відділу прикордонної служби «Вільхуватка» з порушенням митних правил, ухиляючись від сплати обов’язкових платежів, на напрямку н.п. Рублене (Україна) – н.п. Кисельово (РФ), неподалік лінії державного кордону, затримано 2 автомобілі “УАЗ” з “контрабандним вантажем”.

На Харківщині знешкоджено канал контрабанди

Під час спроби зупинити транспортні засоби, водії проігнорували законну вимогу прикордонного наряду зупинитися й охоронцями кордону для зупинки машин була застосована зброя у встановленому законом порядку. Під час огляду авто правоохоронці виявили в машинах товари народного споживання (тюки з одягом в асортименті).

Паралельно, на підставі отриманих рішень суду було проведено більше десятка обшуків на території м. Харків та Харківської області, зокрема на складських приміщеннях, в місцях мешкання учасників злочинної групи та їх автотранспорту.

На Харківщині знешкоджено канал контрабанди

За результатами проведених заходів, правоохоронцями виявлено та вилучено товарів на суму понад 2,5 млн. грн.

На теперішній час продовжується реалізація наявних матеріалів кримінального провадження, проведення спільних слідчо-оперативних заходів триває.

Офіцер прес-служби
Харківського прикордонного загону
Юрій Трубачов

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *