Три речі, які потрібно знати про американський військовий корабель «Портер», що увійшов у Чорне море 6 жовтня

Джерело: Європейське Командування Збройних сил США

Прес-служба військово-морських сил США в Європі повідомила, що у вівторок, 6 жовтня, американський есмінець «Портер» увійшов у Чорне море з метою сприяння миру і стабільності в регіоні.

Ось три речі, які потрібно знати про цю місію.

1) Корабель ВМС США «Портер» базується в місті Рота (Іспанія) і є есмінцем типу «Арлі Берк» (з керованою ракетною зброєю). Він був названий на честь двох офіцерів ВМС США – командора Девіда Портера, який служив під час війни 1812 року, і його сина адмірала Девіда Портера, який був доглядачем Військово-морської академії збройних сил США після визначної служби під час громадянської війни.

2) Кораблі ВМС США знаходяться в Чорному морі відповідно до норм міжнародного права. Ракетний есмінець ВМС США «Портер» знаходиться на рутинному патрулюванні для проведення військово-морських операцій спільно з союзниками і партнерами в зоні відповідальності Шостого флоту ВМС США.

3) Дана місія здійснюється в рамках операції «Атлантична рішучість», яка демонструє незмінну прихильність США колективній безпеці НАТО і відданість зміцненню миру і стабільності в регіоні, зокрема у зв’язку із вторгненням Росії в Україну.

Фото: ВМС США в регіоні Європа-Африка/Шостий флот


Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *