Інститут національної пам’яті вимагає від Харківської ОДА перейменувати станцію метро Маршала Жукова та Олександра Масельського

Інститут національної пам’яті вимагає від Харківської ОДА перейменувати станцію метро Маршала Жукова та Олександра Масельського. Про це говориться в листі, фото котрого додається.

Окрім того, неоюхідно перейменувати ст. метро метробудівників ім Ващенко (прибрати Ващенка), ст. Радянської армії, Пролетарську та Площу повстання. Також соболиву увагу Інститут наголосив саме на перейменуванню, а не підшуковуванню для топоніму однакового прізвища, як це зробив Кернес щодо цілої низки назв.

Нагадаємо, що раніше ст. метро “Маршала Жукова” Харківська топонімічна група та небайдужа громадськість міста запропонувала перейменувати в ст. метро “Революції гідності”. відповідно і проспект маршала Жукова у проспект Революції Гідності. Адже у 2014 році тут неподалік відбувся сепаратиський з’їзд прихильників Януковича, котрий, однак Революція гідності спинила, багатотисячний мітинг харків’ян блокував заколот. Рівно за рік з метою помсти сепаратисти тут здійснили жахливий терористичний акт, котрий прозбавив життя чотирьох харків’ян.

Лист Інституту національної пам’яті в ХОДА

Лист Інституту національної пам’яті в ХОДА

Лист Інституту національної пам’яті в ХОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *