Офіційно: Харківська ОДА вшановує терористів!

Несподіваним сюрпризом для громадськості міста Харкова стало рішення відповідальних осіб Харківської ОДА вшанувати відомих терористів у назвах місцевих вулиць.

Як стало відомо, попри висновки профільних інституцій щодо перейменування вулиць, котрі названі на честь ідолів комуністичного режиму – кривавих вбивць-терористів Халтуріна, Робесп’єра, Марата, а також: расиста, шовініста та ксенофоба Бєлінського, знакового сталініста, котрий підтримував пропагандою колективізацію та голодомор 1932-33рр Ромена Роллана, комуніста-будьонівця Городовікова – пропозиції щодо перейменування цих назв вулиць навіть не було поставлено до розгляду і ставитись вже не буде.

Надані пропозиції перейменуваня низки інших вулиць, на зразок пропагандиста соціалізму революціонера Петрашевського чи революціонера-червоноармійця та радянського пропагандиста Ширяєва також не прийняті до розгляду.

Знаковою стала категорична відмова навіть обговорення пропозиції перейменування вулиці Халтуріна (російський терорист-вбивця кінця 19 ст.) на вулицю капітана Лавренка (харків’янин, герой-танкіст антитерористичної операції, знищив понад сто терористів в бою під Донецьком).

Дотепер залишається невідомим мотив такого заповзятого опору посадовців закону про декомунізацію і надісланим фахівцями рекомендаціям та чисельним громадським пропозиціям. Що це, саботаж? Чи особливий “піетет” харківських посадовців до терористів та пропагандистів нелюдських ідеологій, котрий є аморальним й не лише суперечить здоровому глузду, але й є прямим поширенням ідей тероризму під час “гібридної” війни на Донбасі?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *