Табір СЛОБІДСЬКА СІЧ 2017 (весна)

Серед українських патріотичних таборів для дітей і молоді, які щороку відбуваються на теренах Харківщини помітне місце займає виховних табір “Слобідська Січ”. Заснований 1993 року Харківською крайовою організацією Спілки Української Молоді цей табір має кілька сезонних змін (весна, літо, осінь). Послідовно і наполегливо “Слобідська Січ” протягом багатьох років виконує важливу місію з виховання підростаючого покоління на засадах традиційного українського світосприйняття, патріотизму і всебічного розвитку. Крім того, “Слобідська Січ” лишається важливим осередком дієвої українізації слобідської молоді, її осмисленої мовної реабілітації, що нині є болючою проблемою багатьох родин.

Цьогорічна весняна “Слобідська Січ” проходила з 06 по 08 травня й була насиченою цікавими і корисними таборовими вишколами, гутірками та іграми. Зокрема, успішно, з високим коефіцієнтом засвоєння пройшли заняття з туристичної підготовки (виживання в умовах дикої природи, орієнтування на місцевості, в’язання вузлів тощо), стрілецький вишкіл (пневматична зброя, лук), медична долікарська допомога (основи серцево-легеневої реанімації (BLS), допомога при спінальній травмі, зупинка артеріальної кровотечі, евакуація пораненого з поля бою тощо), а також – репортажної відеозйомки за допомогою звичайного смартфону, побутової відеокамери тощо. Великий захват таборовиків викликали військова естафета з доланням смуги перешкод у майже повному військовому обладунку, ураженням наземних цілей за допомогою імітаційних гранат, пневматичної зброї тощо. Яскраві враження “січовики” отримали й від теренової гри, що вимагала від учасників кмітливості, стійкості й наполегливості, а також служила практичною перевіркою засвоєних за час таборувань знань і вмінь.

Засадничим елементом “Слобідської Січі” є релігійні заняття молоді зі священиком, а також таборова Служба Божа. Цього разу до табору було запрошено о. Севастяна (Бондаренка) ЧСВВ з Покотилівського монастиря, який дуже цікаво, доступно і зважено провів духовні бесіди з наймолодшими і старшими учасниками. Після занять з молоддю о. Севастян відправив Святу Літургію.

Завдяки вдалому та вмілому поєднанню навчальних занять з різноманітними іграми й забавами програма “Слобідської Січі” успішно виконувалася командою в повному обсязі. Нинішнього року з креативним майстеркласом танців і пісень у таборі побували активісти спільноти “Квіти Слобожанщини” парафії Св. Миколая Чудотворця УГКЦ (м. Харків). На таборовій галявинці молодь змогла “відтягнутися” по повній у ритмах сучасних українських та європейських танців.

Особливим маркером “Слобідської Січі” є таборові ватри, під час яких проводяться захоплюючі гутірки, веселі ігри та співаються гуртові пісні. Своєрідним досягненням цьогорічної ватри стало вивчення учасниками рекордної кількості українських народних, повстанських та сучасних бойових пісень — понад 16!

Вироблена роками ґрунтовна методична база, високий професіоналізм виховників, а ще віра і завзяття допомагають “Слобідській Січі” розширювати свою діяльність, залучати щоразу більше дітей і молоді й найголовніше — отримувати чіткий позитивний результат. Отже — майбутнє за нами!

Павло Клененко, Харків


Більше фото а також відео за цим посиланням: https://goo.gl/photos/Vg5Hhu5pJonwqbAE9

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *