МУДАКИ З “ФРАНЦУЗЬКОГО БУЛЬВАРУ”

Сьогодні чергую на своїй допоміжній роботі у Центрі невідкладної психіатрії ХОКПЛ №3. У торгово-розважальному центрі “Французький Бульвар”, що знаходиться від лікувального закладу за кілька десятків метрів з приводу відкриття чергового літньої забігалівки весь день повним ходом йде підготовка до концерту за участі відомих зірок. Та хай би собі й шла, але якби рівень озвучки їхнього заходу був би принаймні фізіологічним.

Проте потужні динаміки, спрямовані прямо на лікарню, максимальне звучання музики створили небезпечний прецендент для роботи всього спеціалізованого лікувального закладу. Не можу говорити про інші відділення, але у психіатричній реанімації, де я чергував, практично у всіх хворих під впливом потужних музичних вібрацій почалося психо-моторне збудження, індукувалися обмани сприйняття, різноманітні вегетативні розлади. Особливо тяжко прийшлося хворим з важкою психосоматикою — їхній стан різко погіршився і вимагав ретельної корекції вітальних функцій.

Надголосна музика, від якої не захищали євровікна розбалансувала роботу також нашого колективу відділення і заважав виконувати свої функціональні обов’язки. Як черговий лікар я намагався якось влинути на ситуацію — дзвонив у всі доступні відомчі керівні установи, на гарічі лінії, навіть у МЧС. Двічі викликав наряди поліції — та все марно. О 18-00 почався “зірковий” концерт, що проходив на високих потужностях і з повною ігнорацією елементарних і простих людських прав місцевих мешканців, працівників і пацієнтів медичного стаціонару. У тому числі на життя. Адже я на 100% переконаний, що для багатьох пацієнців ХОКПЛ №3 ця жахлива децибельна агресія вже погіршила самопочуття і перебіг хвороби. Відчув чи не вперше повний відчай від своєї безпорадності і повної безправності. Незахищеності від народних обранців, які переступаючи через людське життя заробляють свої бонуси і авторитет. Від нині — “Французький Бульвар” для мене територія мудаків. Опущених.

Kostyantyn Cherems’ky

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *