Через обман до нагороди, або В чиїх руках доля хати Сковороди в Бабаях?

У Харківському районній раді на Холодній Горі пройшло засідання робочої комісії Харківської районної ради з підготовки матеріалів на присвоєння звання «Почесний громадянин Харківського району».

Серед кандидатур, винесених на розгляд робочої комісії, було подання щодо Олександра Мороза, селищної голови Бабаївської селищної територіальної громади. Щодо цієї кандидатури, у громадських активістів та окремих депутатів Харківської районної ради були досить обґрунтовані заперечення.

«Я один з членів Робочої комісії з підготовки матеріалів на присвоєння почесного звання «Почесний громадянин Харківського району» та розгляду кандидатів на це звання. У мене, особисто, виникли питання щодо одного з кандидатів – Мороза Олександра Васильовича, голови Бабаївської селищної ради, у поданні на якого було сказано, цитую: «Особливий його внесок — це відродження Сковородинівськоі спадщини в селищі Бабаї. Сковородинівська криниця та її облаштування, зібрання окремої тематичної експозиції сковородинівської епохи в музеї, відновлення і ремонт будівлі, де проживав Г.С. Сковорода, проведення фестивалю «Сад пісень Сковороди».

Мене це насправді дуже здивувало, бо мені відомо від місцевих активістів, більш того, напередодні я отримав фотографії тієї будівлі, про яку зазначено у поданні – вона знаходиться у вкрай занедбаному стані,там пробито дах, потрапляє дощ, через погодні умови вона зазнає подальшого руйнування. Тому мене насторожують такі слова, бо це відверта брехня, те, чого не існує. Більше того, я буду ще перевіряти чи втрачалися з місцевого чи районного бюджету якісь кошти на ремонт цієї будівлі.

Але ще більше мене розчарувала наступна теза подання «проведення фестивалю «Сад пісень Сковороди». «Сад пісень Сковороди» було організовано активістами з Харкова – безпосередньо це була Людмила Божедай, також там приймав участь Артем Костецький. Також сприяли деякі департаменти ХОДА. Крім того, місцеві активісти. Але після того, місцевою владою було перехоплено ініціативу проведення цього фестивалю у Бабаях і на сьогоднішній день, фестиваль зараз проводиться але, боюсь, що із часом його спустять нанівець. Мене це дуже хвилює – бо я вважаю, що перехоплення громадських ініціатив і спускання на гальмах цього фестивалю – не є вірним шляхом. Більш того, коли проводили цей фестиваль громадські активісти, то на нього була витрачена відносно невелика сума грошей, але коли місцева влада перехопила ініціативу його проведення – то сума видатків зросла в десятки разів, грошей платників податків. Я не виключаю що по-впливала інфляція (сміється), але це не нормально. Влада повинна та підтримувати громадських активістів та волонтерів та сприяти їм у реалізації їх громадсько-корисних ініціатив.

Застереження викликає саме ця людина, бо знаю багато чого з середини, людина реально париться і транслює те, чого не робила. Якщо людина говорить неправду – то вона не має права на почесне звання», — висловився нам депутат Харківської районної ради Артем Фісун, член політичної партії «Об’єднання «Самопоміч».

Текст матеріалу зі скороченнями та фото передруковано з сайту misto.kh.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *