“Якщо наші вимоги проігнорують, то ми будемо виходити на вулиці” – харківські активісти

Ініціативна група харківської молоді від громадського формування “Світанок” передала у Харківську міську раду звернення щодо найменування у Харкові вулиці на честь загиблого героя АТО.

У зверненні йдеться про вимогу надати ім’я загиблого героя російсько-української війни за незалежність України молодшого лейтенанта ЗСУ Мирослава Мисли одній з харківських вулиць.
“Ми сьогодні занесли звернення про найменування однієї харківської вулиці на честь Мирослава Мисли. До того ми подавали петицію яка набрала 5000 голосів про перейменування на честь Мирослава Мисли вулиці Героїв Сталінграду, Кернес проігнорував та взагалі справу закрив. Ми написали листа Володимиру В’ятровичу з Інституту Національної пам’яті, він нам відповів та рекомендував Кернесу перейменувати одну з вулиць Харкова на честь Мирослава Мисли, і що вулиця Героїв Сталінграду підлягає перейменуванню у рамках декомунізації. Далі ця справа зайшла у глухий кут, і по-суті цим ніхто не займався. Ми зараз вирішили підняти це питання знову, і зараз принесли у Харківську міську раду звернення, яке підписали харківські громадські активісти, голови націоналістичних формацій – Правий Сектор, Свобода, Національний корпус, С14 та інші. Ми зараз чекатимемо на відповідь. Якщо відповідь буде негативною, то ми будемо проводити вуличні акції. Зараз справа з папірцями буде закінчиться, і ми будемо виходити на вулиці, бо нам набридло ігнорування. Пройшов рік, а то і два – а справа так і не зрушила з місця”, – висловився нам харківській активіст Вадим, очільник громадського формування “Світанок”.

perejmenuvannja-vul-herojiv-stalinhradu-kharkiv-1

Олександр КУЗЬМЕНКО,
Харків,
світлини автора

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *