Отримання пенсії на пошті: надійність гарантовано Сьогодні питання своєчасності…

Отримання пенсії на пошті: надійність гарантовано

Сьогодні питання своєчасності та надійності отримання пенсіонерами коштів є одним з першочергових завдань у соціальній політиці держави. Незважаючи на складну економічну та військово-політичну ситуацію, Українське державне підприємство поштового зв’язку «Укрпошта» стабільно здійснює виплати пенсій у всіх населених пунктах, які знаходяться на контрольованій Україною території. Саме це підприємство першим прийшло на допомогу мешканцям звільнених та найближчих до окупованих територій міст, сіл і селищ.
«Укрпошта» – це посередник між державою та пенсіонерами, і жодним чином не використовує їхні кошти в своїй господарській діяльності. Тим самим пенсіонери убезпеченні від ризиків невиплат коштів унаслідок збанкрутіння або погіршення фінансового стану тієї чи іншої банківської установи.
Сьогодні до складу «Укрпошти» входить розгалужена мережа поштових відділень – 11,8 тис. по всій Україні, де надається 50 видів послуг та працюють майже 37 тис листонош.
Для людей похилого віку дуже зручно отримувати пенсію з доставкою до дому, а цю послугу надає лише «Укрпошта».
Пенсіонери також знають, що листоноша може прийняти комунальні платежі, оформити передплату, а якщо є потреба, доставити товари першої необхідності, допомогти поповнити рахунок мобільного телефону тощо.
Щоб отримувати пенсію вдома, треба звернутися із заявою до управління Пенсійного фонду України за місцем проживання.
Слід нагадати, згідно із законодавством громадяни України мають право самостійно обирати спосіб одержання пенсії. Ніяка державна чи недержавна установа не може примусити пенсіонера змінювати обрану ним установу обслуговування.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *