У школи Станично-Луганського району діти приходять стовідсотково завдяки шкільни…

У школи Станично-Луганського району діти приходять стовідсотково завдяки шкільним їдальням

В Станично-Луганському районі внаслідок обстрілів бойовиків повністю або частково зруйнований 21 об’єкт соціальної сфери. Це школи, дитячі садки, лікарні, фельдшерсько-акушерські пункти, амбулаторії сімейного типу.
В с.Артема заміни вікон потребує школа і НВК. Тут працює спортивний зал, обладнаний спеціально для найменших дітей. Підлогу в спортзалі допомогли вистелити військові та благодійники, а ось вікна поки що закриті тільки плівкою.
Вибиті вікна і в школі Нижньої Вільхової. У закладі працює стара система опалення, яка не забезпечує ні школярів, ні учителів належним теплом. До ладу тут приведено тільки дитсадок, під який раніше відремонтували частину корпусу й встановили енергоощадне опалення. Невдовзі найменші нижньовільхівці відсвяткують новосілля.
Загальноосвітня школа №1 у Валуйському збудована 1928 року (тут починав своє навчання герой України, авіаконструктор Петро Балабуєв). Поряд зі старими приміщеннями багато років тому тут почали зводити новий корпус, однак він так і залишився довгобудом. У мирний час у школі навчалися понад три сотні дітей. Зараз удвічі менше, утім місцеві мешканці разом з дітьми поступово повертаються, тому необхідно здійснити ремонт і замінити повибивані вибуховими хвилями вікна.
Керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль у ході робочої поїздки в Станично-Луганський район відвідав пошкоджені школи, побував у їдальнях і переглянув меню, поспілкувався з кухарями, дітьми, педагогами.
-Я приїхав у Станицю Луганську, щоб особисто подивитися зруйновані об’єкти, – зазначає Геннадій Москаль. – За один день усього навіть не вдалося побачити. Оглянув тільки половину, тому доведеться їхати сюди ще раз. Станично-Луганський район постраждав найбільше від залпового вогню різного калібру і різних бойових машин. Учбовий процес триває в приміщеннях, вікна яких накриті плівкою – на це сумно дивитися. Я розумію, що місцевий бюджет не витягне ремонтні роботи, тому район отримає дотації. Хочу підкреслити, що попри дефіцит коштів ми не урізали бюджет на шкільне харчування. Сьогодні у всіх школах, які працюють, діти приходять стовідсотково завдяки шкільним їдальням. У людей зараз таке матеріальне становище, що дитина часто харчується повноцінно тільки один раз на день у школі. Хочу подякувати 92-ій бригаді, бійці якої діляться зі школами своїми продуктами. Це дозволяє годувати дітей більш калорійно, а інколи й двічі на день. Відновлювальні й ремонтні роботи в пошкоджених війною соціальних закладах проведуть за рахунок обласного бюджету. Ми не хочемо проводити тендерів, бо процес затягнеться, а в нас немає часу. Тому просимо керівників вкластися в суму, яка дозволяє зробити ремонт і при цьому не проводити тендерів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *