Луганський прикордонний загін інформує В Луганській області, в інтересах захист…

Луганський прикордонний загін інформує

В Луганській області, в інтересах захисту національної безпеки на державному кордоні України та з метою упередження дестабілізації обстановки в межах контрольованих прикордонних районах Луганської області, наказом начальника Луганського прикордонного загону затверджено додаткові тимчасові режимні обмеження в контрольованих прикордонних районах (наказ від 15.04.2015 року №365-аг).
Додаткові режимні правила передбачають запровадження тимчасових режимних обмежень та заборон в Луганській області на ділянці відповідальності Луганського прикордонного загону. Основні з них це заборона проведення відео-кіно та фотознімання місцевості, полювання, рибальство. Також визначено порядок знаходження іноземців, осіб без громадянства та громадян України в межах контрольованих прикордонних районів Луганської області.
Водночас нагадуємо, що у відповідності до вимог постанови Кабінету Міністрів України №38 від 30 січня 2015 року, з 10 лютого 2015 року введено прикордонний режим для наступних районів – Лутугінський, Новоайдарський, Перевальский, Попаснянський, Славяносербський та Старобільський.

Додаткові тимчасові режимні обмеження
в Луганській області

В рамках Додаткових тимчасових режимних обмежень в Луганській області (далі – Додаткові обмеження), пов`язаних з посиленням прикордонного режиму, у визначених Переліком контрольованих прикордонних районах (додається), на територію яких поширюється дія цих обмежень, забороняється:

1.Здійснення будь-яких польотів безпілотних та легкомоторних літальних апаратів, проведення відео-, кіно- та фотознімання місцевості (об’єктів), а також виконання будь-яких стрибків, польотів з використанням усіх видів парашутів.
2. Полювання в прикордонній смузі, прикордонних контрольованих районах.
3. Рибальство в річках Айдар, Деркул, Сіверський Донець та інших водоймах, якими проходить державний кордон і лінія зіткнення, з метою:
недопущення підривання мирних жителів на місцевості, на якій можуть знаходиться вибухонебезпечні предмети;
дотримання режиму державного кордону;
унеможливлення здійснення протиправної діяльності під виглядом рибальства.
4. Рух транспортних засобів (крім сільськогосподарської техніки, що проводить весняно-польові роботи) дорогами, які відсутні в реєстрі автомобільних доріг та ведуть до державного кордону поза межами встановлених пунктів пропуску через державний кордон між населеними пунктами.
5. Скупчення колон транспортних засобів, тривалі зупинки вантажних транспортних засобів, тракторів та іншої великогабаритної техніки на узбіччях доріг поза встановленими автомобільними стоянками.
6. Знаходження іноземців, осіб без громадянства та громадян України, не зареєстрованих в межах контрольованих прикордонних районів Луганської області, за винятком іноземців, осіб без громадянства, які постійно проживають (мають вид на проживання) на території України (в цій місцевості), або слідують з пунктів пропуску транзитом в інші не режимні райони, або мають запрошення близьких родичів, які зустрічають їх особисто, а також крім міжнародних благодійних організацій, які мають встановлені державою дозволи.
7. Проведення туристичних подорожей.
8. Перевезення в транспортних засобах зброї та будь-яких засобів активної оборони без спецдозволів.
9. Використання радіостанцій в транспортних засобах, крім спеціального транспорту (або зареєстрованих у встановленому порядку).

ПЕРЕЛІК
контрольованих прикордонних районів, на територію яких поширюється дія Додаткових тимчасових режимних обмежень

1. Біловодський район.
2. Білокуракинський район.
3. Новоайдарський район.
4. Новопсковський район.
5. Марківський район.
6. Міловський район.
7. Попаснянський район.
8. Станично-Луганський район.
9. Троїцький район.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *