253 дитини з Луганської області зустріли великодні свята на Львівщині Своїми вр…

253 дитини з Луганської області зустріли великодні свята на Львівщині

Своїми враженнями від поїздки до Львівщини поділилися діти з Луганської області на традиційному брифінгу для засобів масової інформації в Луганській обласній військово-цивільній адміністрації.
Ця поїздка відбулася в рамках акції «Схід – Захід разом» під гаслом: «Україна, обіймися». З міст Сєвєродонецька, Лисичанська, Рубіжного та Кремінського, Біловодського, Білокуракинського, Міловського, Новоайдарського, Сватівського, Старобільського, Новопсковського районів 235 дітей разом із 22 супроводжуючими їх керівниками делегацій відпочили в найзахіднішому регіоні України. Поїздка тривала з 8 по 16 квітня поточного року на великодні свята.
Як зазначила на брифінгу начальник відділу дошкільної та середньої освіти Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Тетяна Ткачова, ініціатором та організатором цієї події виступили Луганська обласна військово-цивільна адміністрація та Львівська обласна державна адміністрація. Благородна ідея, започаткована ще восени Геннадієм Москалем щодо відправки луганських дітей у рамках культурного обміну в інші регіони України, знаходить все нові реальні втілення.
Програма перебування була дуже насиченою: діти відвідали музеї, місцеві церкви, побачили Карпати. Маленькі луганчани познайомилися з обрядами, звичаями та культурним розмаїттям Західної України, жили вони в оселях львівських родин. Діти розповіли, що знайшли на Львівщині нових друзів. Львів’яни, у яких вони мешкали, ставилися до них як до рідних дітей, а вони стали називати господарів домівок матусями і татусями, а їх дітей – братами та сестрами. Такого щирого прийому і діти, і дорослі не забудуть ніколи. По відношенню до себе вони відчували лише доброту, підтримку та щирість вчинків. Ніякого дискомфорту в спілкуванні між дітьми не виникало, вони розмовляли і українською, і російською мовами. Якщо виникали труднощі у мовленні, львів’яни одразу ж переходили на російську.
Керівники делегацій Віра Колган, Альбіна Каліхман, Олена Гаркава та Людмила Комленко, виступаючи на брифінгу, підкреслили, що такі масштабні проекти мають дуже позитивні наслідки. Це гуртує, об’єднує дітей, громадян навколо ідеї цінності сім’ї, єдиної країни, єдиної Батьківщини – України.
І діти, і дорослі вислови сердечну вдячність усім організаторам цієї подорожі, особливо приймаючій стороні, усім львів’янам за справжню людяність та душевну щедрість.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *