Цінова ситуація на споживчому ринку області станом на 30 квітня 2015 року Депа…

Цінова ситуація на споживчому ринку області
станом на 30 квітня 2015 року

Департамент економічного розвитку і торгівлі Луганської облдержадміністрації інформує, що за даними оприлюдненого Мінекономрозвитку моніторингу середніх роздрібних цін на основні продовольчі товари за третю декаду квітня знизилися ціни на рис (на 1,5%), м’ясо птиці (на 0,4%), борошно пшеничне вищого сорту (на 0,1%), макаронні вироби (на 1,4%), цукор ( на 0,3%), олію соняшникову (на 0,3%).
Незмінними залишились ціни на хліб з борошна 1 сорту, сало, крупу гречану, ковбаси варені 1 сорту, сир м’який (творог).
Найбільше подорожчали цибуля (на 61,1%), капуста (на 55,2%), буряк (на 40,7%), морква (на 19,8%), картопля (на 8,0%), проте така тенденція в весняні місяці спостерігається щороку.
Також спостерігається незначне подорожчання цін на свинину (на 9,4%), яловичину (на 3,7%), хліб житньо-пшеничний (на 2,7%), молоко (на 2,7%), сметану (на 4,6%), масло вершкове (на 0,6%), яйця курячі (на 1,8%).
Середні роздрібні ціни на крупу гречану, цукор та буряк в області входять до трійки найвищих серед інших регіонів України.
Разом з цим, на Луганщині зафіксовані одні з найдешевших в Україні ціни на м’ясо птиці (курей), ковбасу варену 1 сорту, яйця курячі, капусту, моркву.
Крім того, в області нижчі за середньоукраїнські ціни на яловичину (на 4,3%), свинину (на 3,8%), молоко (на 2,4%), олію (на 3,2%).
Така динаміка споживчих цін протягом третьої декади квітня 2015 року склалась під дією сезонного фактору, зниження попиту, а також внаслідок зменшення обсягів надходження на споживчий ринок товарів місцевого виробництва у зв’язку із втратою контролю за окремими територіями Луганської області, що призводить до суттєвого збільшення витрат по доставці продуктів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *