Москаль відвідав населені пункти на адміністративній межі Луганської та Донецько…

Москаль відвідав населені пункти на адміністративній межі Луганської та Донецької областей

Геннадій Москаль відвідав Ниркове і Дружбу — два населені пункти Попаснянського району, що розташовані на адміністративній межі Луганської та Донецької областей. Обидва села розташовані за кілька десятків кілометрів від лінії розмежування вогню, тому практично не постраждали від бойових дій. Однак тут накопичився ряд соціальних проблем, які необхідно вирішити на обласному рівні. У Нирковому проживає всього близько 250 чоловік (більшість — пенсіонери). Єдина установа, що стабільно працює тут, — це залізнична станція, на якій зайнято всього кілька чоловік. Місцеві мешканці попросили керівника області посприяти у відновленні автобусного рейсу до районного центру, а також допомогти налагодити стабільне електропостачання водонапірної вежі, яка працює з перебоями.
Ці питання будуть вирішені на найближчій апаратній нараді в обласній військово-цивільній адміністрації.
У Дружбі (невеличке село, де проживає менше 50 чоловік) Г.Москаль оглянув фермерське господарство. Більша частина господарства (близько 500 гектарів) залишилася на окупованій території, однак на тих землях, що на контрольованій Україною території, всі весняно-польові роботи ведуться належним чином. За словами фермера, цього року очікується хороший урожай зернових.

Керівник військово-цивільної адміністрації поспілкувався з місцевими селянами, за словами яких, представники обласної влади не приїжджали сюди упродовж кількох десятиліть. Мешканці обох сіл отримали гуманітарну допомогу (продуктові набори).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *