Москаль робить жорсткішим перетин лінії розмежування на Луганщині (ОНОВЛЕНО) К…

Москаль робить жорсткішим перетин лінії розмежування на Луганщині (ОНОВЛЕНО)

Керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Геннадій Москаль розпорядився посилити контроль за лінією розмежування для недопущення її несанкціонованого перетину пішоходами й транспортними засобами. Розпорядження підписане у зв’язку з різким посиленням бойової агресії терористів щодо населених пунктів, розташованих уздовж лінії розмежування на контрольованій Україною території Луганщини, а також постійним проникненням ворожих диверсійно-розвідувальних груп.
Військовослужбовцям та правоохоронцям приписано вжити вичерпних заходів для припинення несанкціонованого пропуску пішоходів через лінію зіткнення у напрямках зі Станиці Луганської та Щастя (контрольована Україною територія) в окупований Луганськ, від с.Лобачеве (на контрольованій Україною території) до окупованого с.Жовте, від Трьохізбенки (контрольована Україною територія) в окупований Слов’яносербськ. До четверга (28.05) напівзруйнована паромна переправа через Сіверський Донець між Лобачевим і Жовтим, через яку періодична намагаються переходити пішоходи й переправляти товар, має бути демонтована. Осіб, які намагатимуться несанкціоновано перетинати лінію розмежування, затримуватимуть і передаватимуть міліції для перевірки та притягнення до адміністративної відповідальності.

-На сьогодні через лінію розмежування вогню, що проходить Луганською областю, діє тільки один пункт пропуску – в с.Родина (належить до м.Золоте), — зазначає керівник області Геннадій Москаль. – Цей пункт пропуску постійно обстрілюється бойовиками. В неділю тут мінометним обстрілом пошкодили магістральний водопровід, що забезпечує водою окуповані території, а вчора внаслідок обстрілу з автоматичних гранатометів поранені четверо українських військових. Якщо с.Родина й далі обстрілюватимуть, цей пункт пропуску буде також закрито.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *