На Луганщині за минулу добу поранено трьох військових У четвер (28.05) звечора…

На Луганщині за минулу добу поранено трьох військових

У четвер (28.05) звечора й протягом ночі бойові дії уздовж лінії розмежування вогню в Луганській області велися в кількох гарячих точках. О 18-й годині (ще у світлий час доби) Станицю Луганську почали обстрілювати з кулеметів, гранатометів та протитанкових керованих ракет . Вогонь по центральній частині селища вівся з правого берега Сіверського Донця. Вночі обстріли продовжилися, під вогонь потрапили й село Болотенне Станично-Луганського району. Через пошкоджені лінії електропередач частина райцентру залишилася без світла (зранку ремонтні бригади відновлюють електропостачання). Обстрілів бойовиків протягом вечора та ночі зазнали також Щастя, Кримське та Родина. На жаль, не обійшлося без поранених військовослужбовців. Близько 19-ї години на околиці Кримського, що веде до автодороги Бахмутка, на фугасі підірвався автомобіль «ЗИЛ» інженерних військ.
Фугас, очевидно, було закладено напередодні ворожими диверсантами. Двоє бійців (солдат-водій та командир взводу) поранені й госпіталізовані. А у Щасті вчора увечері в результаті обстрілу з автоматичного гранатомета осколкові поранення отримав боєць 24-ї бригади. Рани неважкі, загрози життю немає.
Сьогодні одразу після півночі сталася аварійна зупинка одного з двох працюючих енергоблоків на ДТЕК Луганська теплоелектростанція у м.Щастя. Частину півночі області було знеструмлено. З 5-ї години ранку другий енергоблок запустили, почалося поетапне відновлення електроенергії. Станом на 11 годину вся контрольована частина Луганщини була зі світлом (за винятком кількох населених пунктів, де ЛЕП перебиті вчорашнім буревієм). Аварійна зупинка енергоблоку на теплоелектростанції викликана технічним збоєм і не пов’язана з бойовими діями.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *