В Луганській області бойові дії йшли практично по всій лінії розмежування вогню….

В Луганській області бойові дії йшли практично по всій лінії розмежування вогню. Бойовики знову використали «Гради»

На Луганщині знову різке посилення бойових дій. Обстріли (у тому числі із застосуванням крупнокаліберної артилерії, а також «Градів») та перестрілки тривали майже по всій лінії розмежування вогню. Крім уже згадуваних Трьохізбенки та Станично-Луганського району під вогонь бойовиків потрапили й інші населені пункти. У Кримському з 9 вечора до півночі йшли жорсткі бої, при цьому під обстрілами опинилася й частина села «Руський край», що при в’їзді з боку Світличного (раніше тут практично ніколи не стріляли). Під час обстрілу 57-річний чоловік, який страждав на серцеву недостатність, намагався сховатися в підвалі й помер від серцевого нападу.
Даних про постраждалих військових не надходило, хоча гранати та міни, випущені з боку окупованих Сокільників, вибухали безпосередньо біля позицій наших силовиків. Новотошківку (на автодорозі Бахмутка біля 29-го блокпосту) вчора обстріляли із одиночної системи «Град» (так звана установка «Партизан»). Вогонь вівся з боку окупованого Кіровська, що приблизно за 7 кілометрів звідси. Один зі снарядів вибухнув біля шахти, де дислокуються наші військові. У результаті поранений один боєць (рани неважкі, загрози життю немає). О 2-й ночі бойовики з Калинового обстріляли з мінометів околиці Попасної. Пошкоджена лінія електропередач, мікрорайон міста «Парусок» знеструмлено. Зараз там працюють аварійні бригади.
Під вогнем бойовиків опинилися також села на самій лінії вогню – Катеринівка, Стаханівець та Родина в Попаснянському районі. З 19.45 до 2-ї ночі їх обстрілювали з різної зброї, включаючи зенітні установки, гранатомети та міномети. Інформація про постраждалих мирних мешканців та військових не надходила.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *