Москаля просять дозволити рух залізничних вантажів через лінію розмежування, він…

Москаля просять дозволити рух залізничних вантажів через лінію розмежування, він у відповідь радить звернутися на телебачення

На адресу керівника Луганської обласної військово-цивільної адміністрації надійшов лист ТзОВ «УКРТЕПЛОЕНЕРГО» з проханням дозволити рух вантажних потягів із антрацитовим вугіллям через лінію розмежування. Вугілля видобувається в так званій «лнр» і призначене для теплоелектростанцій на контрольованій Україною території.
-Незважаючи на моє розпорядження про заборону руху вантажів через лінію розмежування, рух потягів тут здійснюється, для Укрзалізниці моє розпорядження не указ, – прокоментував лист Геннадій Москаль. – Це питання неодноразово піднімалося на телебаченні, зокрема, в Шустер live. Деякі народні депутати обіцяли власноручно підірвати залізницю на ділянці «Сентянівка – Світланово», щоб припинити неофіційну торгівлю з «лнр», однак далі гучних заяв діло не пішло.
Моя особиста позиція така – або ми воюємо з окупованими територіями, або торгуємо. Я звернувся до керівника парламентської більшості Юрія Луценка з проханням внести правки в Закон про військово-цивільні адміністрації й зробити розпорядження її керівника обов’язковим для виконання всіма державними структурами (включаючи Укрзалізницю), а також органами місцевого самоврядування. Тому прошу з подібними листами до мене не звертатися, а вирішувати проблеми торгівлі з окупованими територіями на телебаченні.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *