Хто головний в Луганській області: Антитерористичний центр СБУ чи батальйон МВС…

Хто головний в Луганській області: Антитерористичний центр СБУ чи батальйон МВС «Торнадо»?

13.06.2015 Луганська обласна військово-цивільна адміністрація отримала наказ штабу АТО на території Донецької і Луганської областей, у якому вказані контрольно-пропускні пункти в’їзду та виїзду на залізничних шляхах.
Згідно зі ст. 1 Закону України «Про військово-цивільні адміністрації» відповідні адміністрації діють у складі Антитерористичного центру СБУ України, і накази АТЦ при СБУ військово-цивільними адміністраціями підлягають виконанню, незважаючи на те, що в наказі надано перелік контрольних пунктів в’їзду – виїзду:
1. «Родаково» ( так звана ЛНР) – «Красний Лиман»;
2. «Родаково» (так звана ЛНР) – «Світланово» (підконтрольне українській владі).
Сьогодні вночі батальйон МВС «Торнадо» зупинив поїзд, що віз вугілля на переробку на кокс в Алчевський коксохімічний завод, який мав дозвіл на перетин Антитерористичного центру і державної фіскальної служби.
«Це зроблено для чергового піару, щоб приховати чисельні злочини, які скоїв цей підрозділ на території Луганської області», – відзначив Геннадій Москаль.
Керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації звернувся до Кабінету Міністрів України, Голови Служби безпеки України, Міністра Міністерства внутрішніх справ з проханням нарешті вирішити, хто має керувати областю: або керівник Луганської обласної ВЦА, якого призначив Президент, або якийсь «Торнадо», який усупереч здоровому глузду набраний з раніше судимих осіб та осіб розформованого батальйону «Шахтарськ» (за дискредитацію МВС).
«Особисто я завжди був проти всілякої торгівлі з ЛНР і давно просив Верховну Раду України і Кабінет Міністрів на законодавчому рівні врегулювати цей порядок, але, на жаль, на сьогодні це питання так і не вирішено, тому я ще раз звертаюся до КМУ та ВРУ, щоб законодавчо врегулювати дане питання. У тому числі, як чинити на законодавчому рівні з підприємствами, які зареєстровані на території України, але знаходяться в ЛНР. Так, наприклад, Алчевський коксохімічний завод сплачує всі види податків до фіскальних органів м. Сєвєродонецька, сума яких разом з Алчевським металургійним комбінатом за 5 місяців поточного року становить близько 30 млн доларів», – додав Геннадій Москаль.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *