У Сєвєродонецьку відбувся практичний семінар стосовно доступу до публічної інфор…

У Сєвєродонецьку відбувся практичний семінар стосовно доступу до публічної інформації

19 червня 2015 року в приміщенні громадської організації «Сєвєродонецька агенція розвитку громади» Департаментом масових комунікацій облдержадміністрації спільно з Харківською правозахисною групою проведено практичний семінар з питань доступу до публічної інформації для співробітників органів державної влади, місцевого самоврядування та громадськості області.
Виступаючі експерти Олександр Павличенко і Роксолана Стадник ознайомили учасників з досвідом Європейського суду з прав людини стосовно доступу до інформації та роботи Кабінету Міністрів України із обробки запитів громадян на доступ до публічної інформації. Було обговорено співвідношення приватного та суспільного інтересу. Надзвичайно важливим питанням, і з цим погодилися присутні, залишається прозорість принципів роботи органів влади та здатність громадськості контролювати її.
Крім того, учасниками були розглянуті конкретні випадки в роботі органів державної влади та місцевого самоврядування, відмінності та особливості законодавства про доступ до публічної інформації та про роботу зі зверненнями громадян.
Учасники діалогу дійшли висновку, що важливим напрямом роботи є збільшення можливостей для пасивного доступу до інформації з максимальним обсягом інформації, розміщеної на офіційних веб-сайтах органів державної влади та місцевого самоврядування.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *