Багатодітній родині із с.Артема, якій бойовики артилерійським обстрілом зруйнува…

Багатодітній родині із с.Артема, якій бойовики артилерійським обстрілом зруйнували хату, купили інше житло

Місяць тому, в ніч на 23 травня, бойовики обстріляли з крупнокаліберної артилерії с.Артема в Станично-Луганському районі. Кілька снарядів вибухнули в житловому секторі, один із них зруйнував хату багатодітної родини. Батьки й шестеро дітей знаходилися в кімнаті, під час обстрілу, коли завалилася стіна будинку, дорослі тілами захищали дітей від осколків та уламків. Тоді дивом ніхто не загинув і не отримав травми.
Унаслідок обстрілу хата стала непридатною для проживання, і хоча багатодітній сім’ї надали тимчасовий притулок, вона фактично залишилася без даху над головою.
Компенсація за пошкоджене чи зруйноване приватне житло з державного бюджету поки що не передбачена (відповідна постанова Кабміну хоч і готова, але не підписана), тому керівник Луганщини Геннадій Москаль прийняв рішення придбати для постраждалої сім’ї хату за кошти обласного бюджету. Цими днями, через місць після обстрілу, дорослі й діти відсвяткували новосілля, на якому побували керівник обласної військово-цивільної адміністрації, а також радник Міністра МВС України Зорян Шкіряк та голова Державної казначейської служби України Тетяна Слюз.
— Нове житло знаходиться в тому ж с.Артема, за два кілометри від зруйнованого, — повідомляє Г.Москаль. — Це просторий, добротний будинок, у якому вистачає місця для всієї родини. До школи звідси всього 5 хвилин пішки, що особливо зручно для дітей. Пригадую, у якому стані знаходилися дорослі й діти одразу після обстрілу с.Артема. Зараз їхній настрій не порівняти з тим…
Представники влади вручили багатодітній сім’ї подарунки й побажали мирного неба над головою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *