Зупинений «Торнадо» поїзд із «контрабандою» заблокував рух на станції Світланове…

Зупинений «Торнадо» поїзд із «контрабандою» заблокував рух на станції Світланове й паралізував роботу «Лисичанськвугілля» та «Первомайськвугілля»

Зупинений міліцейською ротою «Торнадо» поїзд, у якому начебто провозилася «контрабанда» для так званої лнр, заблокував рух на залізничній станції Світланове в Попаснянському районі Луганської області. Через це фактично паралізована робота двох державних підприємств – «Лисичанськвугілля» та «Первомайськвугілля», які не можуть доставити видобуте вугілля на Вуглегірську теплоелектростанцію в м.Світлодарськ (що на контрольованій Україною території Донецької області).
-Зупинка поїзду на станції Світланове — банальна піар-акція, за допомогою якої «Торнадо» намагався відвернути увагу від своєї злочинної діяльності, — заявляє керівник Луганщини Геннадій Москаль, який особисто виїхав на станцію Світланове. – За цю діяльність підрозділ зараз притягають до кримінальної відповідальності. Єдиний результат зупинки поїзду в тому, що зараз залізнична станція заблокована, і державні підприємства «Лисичанськвугілля» та «Первомайськвугілля» не можуть доставити видобуте вугілля у Світлодарськ. Частину вугілля та металу з вагонів уже розікрали місцеві мешканці. Я вкотре закликаю Верховну Раду України та Кабмін прийняти принципове рішення й законодавчо врегулювати питання руху поїздів через лінію розмежування. Паралельно звертаюся до Генпрокуратури, МВС, СБУ та новоствореного Антикорупційного бюро з проханням приїхати сюди, щоб дати юридичну оцінку діям цього міліцейського підрозділу. В іншому випадку силові підрозділи й далі проявлятимуть ініціативу й на власний розсуд боротимуться з так званою контрабандою, розповідатимуть про свої «подвиги» на телешоу, а страждатимуть від цього державні підприємства на контрольованій Україною території.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *