Іноземний бізнес вже в Україні і чекає поштовху для інвестицій – Морґан Вільямс

Очільники великого та середнього бізнесу у США, які вже присутні в Україні чи зацікавлені почати бізнес, скористалися можливістю діалогу з представниками українського уряду під час першого в історії українcько-американського інвестиційного форум у Вашингтоні. 

Здебільшого американські бізнесмени прийшли послухати програму реформування українського уряду в конференц-залу Торгової палати США, де промову мав і прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.

Він запевнив американців, що реформи в Україні відбудуться попри війну і державні борги. А для цього, каже він, потрібні інвестиції, бажано –американські. 

«Ми не просто говоримо, ми робимо…Наше бачення, яким чином привабити інвесторів – це розробити фіскальну та регуляторну політику, яка б приваблювала нових інвесторів. Вона матиме дві основи –фінансову стабільність та широкий спектр реформ», – заявила міністр фінансів України Наталія Яресько.

Щоб побачити нові інвестиції, українському уряду треба продемонструвати результати реформ, радить міністр торгівлі США Пенні Пріцкер, прапрадід якої емігрував до США з Києва, намагаючись втекти від заслання у Сибір. 

«Якщо Україна продовжуватиме свій шлях економічних реформ, ця країна може стати місцем, де малий і середній бізнес мають можливість утворитись і зростати з підтримкою капіталу наших компаній. Країна може стати місцем, де місцеві уряди конкурують, щоб забезпечити краще місце для нових компаній, де випускники університетів можуть знайти добре оплачувану роботу в агробізнесі та ІТ-секторі. Ця країна може стати місцем, де ширша та глибша податкова система зробить можливим будівництво нових лікарень, доріг, шкіл», – наголосила міністр торгівлі США.

Більшість компаній, які кинули оком на український ринок, наразі чекають перших результатів обіцяних Україною реформ. Наступного року, каже президент Американсько-української бізнес-ради Морґан Вільямс, багато з інвесторів можуть інтенсифікувати свою діяльність.

«Майбутнє України – вже в Україні. Всі ці іноземні бізнеси, вони вже там працюють, але вони мають розширюватись, почати наймати на роботу людей, почати інвестувати. Як тільки вони почнуть інвестувати, інші інвестори надійдуть і це станеться, коли буде стабільність, коли відбудеться реструктуризація національного боргу, коли гривня трохи стабілізується, і буде більше реформ. Ми сподіваємось, що у наступні півроку варто очікувати великих покращень від уряду України, тоді інвестори почуватимуться більш комфортно і почнуть розширюватись», – зазначив Морґан Вільямс.

Переломним моментом для України може стати саме сьогоднішній бізнес-форум, – вважає перший посол США в Україні, а нині консультант Роман Попадюк.

Цей форум, по-перше, демонструє довіру американського уряду до українського ринку.А, по-друге, велика кількість американських підприємців, які прибули на цю подію, демонструють зміну настроїв стосовно України, їхнє бажання бути причетним до українського ринку», – зазначив посол Попадюк.

За словами Романа Попадюка, найбільш привабливими секторами української економіки для американського бізнесу є агропромисловість, енергетика та IT-технології.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *