П’ять речей, які потрібно знати про військово-морські навчання “Сі Бриз 2015”

Автор: Деніел Шумахер

Read in English

Спільні військово-морські навчання США та України “Сі Бриз 2015” розпочинаються 31 серпня. Ось п’ять речей, які потрібно знати про них.

1. Що таке “Сі Бриз”?
“Сі Бриз 2015” – це щорічні багатонаціональні навчання, які проводять спільно США та Україна. Мета навчань – сприяння регіональній безпеці і зміцнення довіри, взаєморозуміння і співпраці між країнами, що беруть участь у навчаннях.

2. Які країни беруть участь у навчаннях “Сі Бриз 2015”?
У цьогорічних навчаннях беруть участь військові з Болгарії, Німеччини, Греції, Італії, Молдови, Румунії, Швеції, Туреччини, України, Великобританії та США.

3. Що саме включають навчання “Сі Бриз 2015”?
Учасники “Сі Бриз 2015” проходитимуть навчання у морі й на суші. Вправи на воді зорієнтовані на запобігання контрабанді та підтримку безпеки у Чорному морі.

Конкретні навички, які будуть відпрацьовані під час вправ на воді, включатимуть проведення операцій з перехоплення на морі, протичовнову оборону та відбиття атак малих кораблів.

4. Які американські війська беруть участь у навчаннях “Сі Бриз 2015”?
З американського боку у навчаннях беруть участь 400 моряків, ракетний есмінець типу “Арлі Берк” “Дональд Кук” (DDG 75) і протичовновий літак P-3C “Оріон” з патрульної ескадрильї (VP)9.

5. Чи проводилися інші навчання на Чорному морі цього року?
Так. Щороку США та інші союзники беруть участь у кількох міжнародних навчаннях в Чорноморському регіоні. Американські віськові брали участь у навчаннях “Бриз” і “Морський щит” в липні, а також у навчаннях “Трайдент Посейдон” в травні.

Вперше навчання “Сі Бриз” відбулися у 1997 році і цього року проходять у 14-й раз. Навчання є довгостроковим проектом з метою поліпшення регіонального співробітництва і підвищення рівня безпеки на морі.

Ракетний есмінець типу “Арлі Берк” “Дональд Кук” (DDG 75)

Джерело: ВМС США у Європі

Фото: ВМС США у Європі й Африці / 6-й флот США


Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *