Перетворення Одеси через інновації та соціальні проекти: Impact Hub Odesa

Автор: Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт

Read in English

Посол США Пайєтт в Odesa Impact Hub

Цього тижня я відвідав Одесу двічі, перший раз – з сенатором Джоном Маккейном, другий – як доповідач на Одеському фінансовому форумі (з моїм виступом на форумі можна ознайомитись тут). Але родзинкою моєї подорожі стало відвідання Impact Hub Odesa, де я зустрвіся з молоддю, що використовує неймовірно вражаючий інноваційний простір для створення технологічних стартапів, а також для роботи над деякими з найзахоплюючих соціальних проектів, які зараз запроваджуються в Україні.

Коли люди думають про Україну, вони найчастіше згадують про російську агресію на сході, економічні труднощі або про корупцію. Дуже часто до уваги не береться творчий та підприємницький дух в Україні, а також як молодь і громадянське суспільство використовують технології ХХІ ст., аби зробити реальні, значущі зміни в Україні. Це те, що виокремлює український народ серед інших, і нагадує мені про мій рідний штат. Як виходець з Каліфорнії, я вірю в силу технології, яка здатна до перетворень. Каліфорнія надзвичайно змінилася на краще завдяки розвитку технологій, які об’єднали людей так, як це було б неможливо ще 10 років тому.

Посол США Пайєтт в Odesa Impact Hub

Мені було дуже цікаво відвідати місце в Одесі, що активно переслідує такі цілі, і що надає робочий простір для сотень молодих людей, які працюють над тим, щоб зробити своє місто і країну кращими. Ось, кілька прикладів їх досягнень:

  • Hub’s Impact Academy, програма бізнес-освіти, зосереджена на соціальних змінах та інноваціях, послужила основою партнерства з Міжнародним фондом “Відродження”, що покликане допомогти переміщеним особам, які були змушені покинути свої домівки у східній Україні, знову розпочати свій бізнес в Одесі.
  • Одна з місцевих НДО, Вiльна Освiта, відкриває невеликі освітні центри в регіоні, надаючи студентам рівний доступ до сучасних методів освіти і технологій.
  • Волонтерська організація «Youth Matters», діяльність якої зосереджена на розширенні можливостей молоді та соціальній активності, і яка вже об’єднала більше 650 молодих людей, заохочуючи їх до створення і реалізації проектів, спрямованих на поліпшення громади.

Посол США Пайєтт в Odesa Impact Hub

Я був також радий почути, що Impact Hub Odesa, як і багато інших українських організацій громадянського суспільства, робить багато у напрямку допомоги людям, переміщеним через війну в Донецькій і Луганській обл. Ці люди не просили, щоб в їхні домівки та громади вторглися Росія та підтримувані нею сепаратисти, і, допоки вони не можуть повернутися додому, гостинність таких міст як Одеса, є для них незамінним джерелом підтримки.

Всі ці проекти є лише верхівкою айсберга. Сполучені Штати пишаються партнерством з Impact Hub Odesa. Хотілося б, щоб більше молодих підприємців, розробників та громадських активістів могли зустрітися з тими, з ким я поспілкувався під час мого візиту, і щоб цей спільний простір використовувався якнайліпше. Можна зробити свій внесок у проекти, які вже реалізуються, або запустити свій власний. Як я вже сказав під час мого візиту, мене надихає все, що ви робите, і я знаю, ви досягнете успіху. Так тримати!


Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *