Підприємництво – запорука майбутнього України

Автор посту: Чіп Лайтінен, Радник з економічних питань,  Посольство США, Київ

Минулого тижня ми відзначали Всесвітній тиждень підприємництва – прекрасну нагоду віддати належну увагу українським підприємцям та надихнути майбутніх. Розвиток підприємництва є пріоритетом політики президента Обами та його адміністрації, і на цьогорічному Всесвітньому форумі з підприємництва він назвав підприємців двигуном зростання, що створює добре оплачувані робочі місця, ставить зростаючі економіки на шлях процвітання та дає змогу людям об’єднуватися та вирішувати найбільш нагальні світові проблеми – від кліматичних змін до подолання бідності.

Засновники стартапів є одними з найбезстрашніших людей, яких вам доведеться зустріти, і всі вони мають спільні важливі якості. По-перше, вони не приймають світ таким, яким він є, а натомість, коли бачать проблему, вони будують в своїй уяві її рішення, а потім працюють над його втіленням.  Іншою важливою їх рисою є те, що під натиском вони не лякаються. Численні підприємці зіштовхуються з потужними консервативними інтересами, що не мають жодних намірів змінювати старий спосіб здійснення справ, однак які б не були виклики, вони не відступають. Ці риси мають для вас бути знайомими, оскільки вони досконало описують мужніх українців, що уявили краще майбутнє для своєї країни та продовжують виживати, завдяки цьому баченню.

Президент США Барак Обама вітає учасників Global Entrepreneurship Summit в Стенфорді, штат Каліфорнія, 24 червня 2016 року (AP Photo / Jeff Chiu)

Саме завдяки цьому духу, я гадаю, підприємці в Україні продовжують бути успішними і є ключовою складовою відродження економіки країни. Навіть в економічно скрутні часи підприємці продовжують створювати нові компанії, нові технології та нові шляхи ведення бізнесу без корупції та кумівства. Ці нові компанії допомагають з’єднувати Україну з рештою світу економічно та культурно, і що найбільш важливо, створюють нові добре оплачувані робочі місця, що стає підґрунтям для розвитку нового середнього класу в Україні.  Уряд зобов’язаний настійливо працювати, щоб забезпечити підтримку та відповідний клімат для розвитку цих стартапів, а фінансовий сектор та інвестори знайти інноваційні шляхи для забезпечення доступу до капіталу для їхнього зростання.

Tech Expo Fun в Американському Домі, 2016

Високоосвічені співробітники та вихід на міжнародні ринки є підґрунтям майбутнього потенціалу та підприємницького успіху України. Головним чином тут вирізняється сектор інформаційних технологій, оскільки українських ІТ-фахівців так часто залучають до роботи у всесвітньо відомі компанії, щоб забезпечити функціонування їх бізнесу на найвищому рівні. Інженери, розробники, програмісти, а також інші кваліфіковані та досвідчені спеціалісти є фантастичним підприємницьким ресурсом. Вони не тільки мають досвід роботи з новітніми технологіями, вони також бачать проблеми, з якими стикаються споживачі та компанії в усьому світі та можуть розробити рішення.

Tech Expo Fun в Американському Домі, 2016

Звісно підприємництво є чимось більшим ніж просте висвітлення ідеї; воно також включає в себе розробку бізнес-плану, залучення коштів, підбір команди, створення робочого середовища та налагодження продажу продукту. Саме тому я пишаюся тим, що АМР США надає підтримку заходам з розвитку підприємництва, таким як Конкурс ім. І.Сікорського Київського політехнічного інституту. Учасники проходять інтенсивне шеститижневе навчання у школі стартапів з метою вдосконалення своїх ідей і визначення областей, де вони потребуватимуть підтримки. Програма завершується головним Днем інвестора.  Ми також пишаємося партнерством з акселератором TechStars під час тижня стартапів в Американському домі, де учасники будь-якого віку та досвіду могли об’єднатися над створенням нової бізнес ідеї. Посольство США пишається стояти поруч з Україною та підтримувати українських підприємців, які прагнуть створювати нові інноваційні компанії, що стануть енергією розвитку України.


Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *