Трампа хвалять за пропозицію критику агресії Росії очолити Пентагон 

Експерти та журналісти, включно із критиками Дональда Трампа, переповнили мережу Twitter компліментами після того, як видання The Washington Post з посиланням на власні джерела повідомило про рішення новообраного президента США призначити міністром оборони у своїй адміністрації генерала-морського піхотинця Джеймса Маттіса.
Останній надзвичайно популярний серед військових США. Він відомий відданістю службі, турботою про підлеглих, гострим розумом, настороженим ставленням до Ірану та жорсткою позицією щодо Росії.

Реакцію на повідомлення про призначення Маттіса без перебільшення можна назвати святковою.

«Маттіс вбачає у Путіні «явну загрозу і США, і багатьом найближчим союзникам Вашингтона», – пише у Twitter дослідник екстремізму Кейсі Мічел.

«За винятком деяких моментів (ставлення Маттіса до Ірану – ред.), Маттіс – це хороший вибір. Я завжди віддаю перевагу міністру оборони, який нюхав порох, ніж якомусь нікчемі, який хоче гратись у війну», – пише редактор видання Vanity Fair Курт Ейченвальд, який до та після виборів США нещадно критикував Дональда Трампа.

«Возвеличення Маттіса виправляє один із найбільш ганебних аспектів президентства Обами: те, як він ставився до генералів», – пише у Twitter редактор видання Commentary Джон Подгорець, який відомий послідовною критикою Дональда Трампа.

«Генерал Маттіс – це солідний вибір для Міноборони. «Скажений пес» – це іронічне прізвисько. Він дуже зважений і мислить стратегічно», – зазначає Ян Бреммер, аналітик і голова дослідницького центру Eurasia Group.

«Сешнс (ймовірний міністр юстиції США), Девос (міністр освіти), Маттіс, остання угода про збереження робочих місць у США… Трамп не збрехав. Я вже втомлююсь від постійних перемог», – реагує у Twitter Метью Контінетті з видання The Washington Free Beacon.

«Це, можливо, найкрутіша цитата з численних крилатих висловів Маттіса: «Будьте ввічливі, будьте професійні, але майте план вбити кожного, з ким зустрічаєтесь», – зазначає популярний оглядач Jeff B.

«Маттіс – це найкращий, найбільш кваліфікований та ефективний кадровик Трампа. Із дуже значим відривом від інших», – пише Дейвид Роткопф з видання The Foreign Policy.

«Генерал Маттіс – це улюблений морпіх самих морпіхів, справжній воїн-вчений. Наші вороги отримали попередження», – коментує консервативний оглядач з питань безпеки Себастіан Горка.

«Кажуть, що Маттіс завжди «ріже правду-матку», включаючи Трампа. Я радий, що Трамп не обирає підлабузників», – зауважує радіоведучий Білл Мітчелл, який палко підтримує Дональда Трампа.

«Це може бути найкращим призначенням Трампа», – пише видання War is boring, яке спеціалізується на безпековій тематиці.

При цьому деякі блогери вже бачать можливість того, що Маттіса розкритикують провідні ЗМІ США за його позицію щодо Ірану (генерал казав, що засипає, думаючи про цю країну – ред.) та заяви про те, що йому подобається вбивати бойовиків в Афганістані, які збиткувались над жінками.

«Мейнстрімні ЗМІ: Маттіс казав недобрі речі про людей, які хочуть нас вбити. Хіба ми хочемо такого міністра оборони?! Решта їм відповість на це», – пише радіоведучий Дейл Джексон.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *