Харківські кобзарі у Краснокутську

17 жовтня 2018 року близько 150 учнів Краснокутського району мали унікальну можливість послухати кобзарський концерт на тематичному заході, що був ініційований та організований автором книги «Останній кобзар Слобожанщини», учителем Олексіївської ЗОШ Юрієм Миколайовичем Свистуном та підтриманий Краснокутською районною державною адміністрацією та відділом освіти. Захід був присвячений нашому видатному земляку, відомому бандуристу Івану Іовичу Кучугурі-Кучеренку.

В актовій залі Краснокутської гімназії звучали бандура, кобза, ліра… Свою унікальну майстерність гри на цих інструментах та співу, який зачаровує, демонстрували представники Харківського кобзарського цеху: Назар Божинський, Сергій Чурай та Костянтин Черемський. Виступили перед глядачами з вітальними словами та цікавими фактами з історії кобзарства представник Харківського кобзарського цеху Олександр Савчук та організатор заходу Юрій Свистун.

Саме в кобзарській пісні звучить душа українського народу. Ми мали честь в цьому переконатись… Пишаємося тим, що ми є земляками Івана Іовича Кучугури-Кучеренка!

17 жовтня 2018 року близько 150 учнів Краснокутського району мали унікальну можливість послухати кобзарський концерт

krasnokutsjk-kucherenko-140_2

krasnokutsjk-kucherenko-140_3

krasnokutsjk-kucherenko-140_4

krasnokutsjk-kucherenko-140_5

krasnokutsjk-kucherenko-140_6

krasnokutsjk-kucherenko-140_7

krasnokutsjk-kucherenko-140_8

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *