Національна Гвардія України показала історичну правду про блискучу перемогу під Семенівкою 5 травня 2014 року (ВІДЕО)

Під Семенівкою, що на околиці Слов’янська, пройшла реконструкція бою українських спецпризначенців з бойовиками під проводом російського терориста Гіркіна, що відбувся 5 травня 2014 року.

Документальний фільм під назвою “Бій під Семенівкою. 5 травня” про блискучу перемогу захисників України знімали на місці реального бою за участю учасників тих подій.

“Ми відновлюємо історичну правду про бій під Семенівкою, який відбувся тут 5 травня 2014 року. У цьому питання нас підтримало Міністерство інформаційної політики завдяки чому ми змогли розпочати цей знімальний процес”,- зазначив прес-секретар командувача Національної гвардії України полковник Вадим Голуб.

Кінопродюсер Артем Колюбаев розповів, що під час спілкування з представниками Національної гвардії України інтереси творчого колективу в екранізації та героїзації української армії збіглися й було вирішено зняти історичний фільм на основі реальних подій та свідчень учасників того бою.

5 травня 2014 року, гвардійські спецназівці увічнили себе і Національну гвардію бойовою славою під час запеклих боїв біля населеного пункту Семенівка. Блискуча операція українських військових не тільки зберегла життя мирних людей, але й вибила ворога з займаних ним позицій.

Вранці 5 травня два розрахунки по 10 військовослужбовців калинівського оперативного полку з бійцями спецпідрозділу СБУ “Альфа” та десантниками Збройних сил на БТРах рушили в напрямку Слов’янська. Та в районі залізничного мосту біля Семенівки українські військові потрапили в засідку.

На допомогу побратимам висунулася тактична група, що складалася з гвардійців загону спецпризначення Західного та Південного територіальних управлінь, “омегівців” та спецназівців київської посольської бригади.
Бій із сепаратистами тривав кілька годин. Зайнявши позиції у житлових будинках, ворог вів шквальний вогонь по українських військових. Та завдяки вмілим діям спецназівців бойовики зазнали значних втрат – більше 40 загиблих і 200 поранених, та відступили до промзони Слов’янська. При цьому українські військові зберегли життя десятків мирних людей, які перебували в населеному пункті. Загальна ж чисельність українських сил складала до 90 військовослужбовців.
Над кінореконструкцією працювала команда Mainstream Pictures за підтримки Міністерства інформаційної політики разом з прес-службою Національної гвардії України.

Фільм хронологічно описує хід подій того дня та заснований на розповідях реальних очевидців й учасників бою, спецпризначенців загону “Омега” та командувача НГУ генерал-полковника Юрія Аллерова.

Олександр КУЗЬМЕНКО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *